Informatie voor Werkzoekenden

Wil je graag een baan?

Stap 1. Het intakegesprek

Stap 2. Welke ondersteuning heb je nodig?

Stap 3. Bemiddeling

Heb je al een baan?

Heb je een vorm van autisme?

Heb je een verstandelijke beperking?


Wil je graag een baan?

Wie weet kunnen wij je daarbij helpen. Als wij je gaan begeleiden, bieden we je deskundige en individuele begeleiding bij het vinden en behouden van een baan. Hoe gaan we samen aan de slag? Dat doen we in drie stappen. Eerst hebben we een intakegesprek. Daarna gaan we samen kijken welke hulp je van ons nodig hebt om een baan te vinden. Tot slot gaan we met elkaar op zoek naar een leuke, passende baan bij een bedrijf dat bij jou past. Hieronder lees je meer informatie over de drie stappen.

Stap 1. Het intakegesprek
Als eerste maken we kennis met elkaar. Daarna zetten we jouw wensen op een rijtje: welke werkzaamheden vind je leuk? Bij welke soorten bedrijven zou je willen werken? Ook brengen we in kaart wat jouw mogelijkheden en beperkingen zijn. Aan de hand van ons intakegesprek maken we een plan hoe we jou kunnen helpen met het vinden van een baan.

Stap 2. Welke ondersteuning heb je nodig?
Vanaf de eerste dag zoeken we samen naar een passende baan. In deze tweede fase maken we een verdiepingsslag. We kijken dan op welk gebied je van ons ondersteuning nodig hebt om een baan te kunnen vinden. We bieden dan de volgende activiteiten aan:

– oriĆ«nteren bij bedrijven (bezoeken, proefplaatsing)
– beroepskeuzetest; uitzoeken wat voor jou een geschikte functie is
– oefenen van werknemersvaardigheden
– oefenen van sollicitatievaardigheden
– zoeken en selecteren van geschikte vacatures

Stap 3. Bemiddeling
Als we een vacature hebben gevonden, bekijken we samen of de functie en de werkomgeving bij je past. Je kunt dan denken aan je werkzaamheden, hoe de leidinggevende je kan begeleiden, de inwerkperiode en je werktijden. We stemmen alles zorgvuldig af met jou en de betrokkenen.

Heb je al een baan?
Maar kun je wel wat hulp gebruiken? En heb jij of je werkgever hier deskundige begeleiding bij nodig? Wij helpen je graag. Als je een SFB status hebt, kunnen we je zelfs per direct begeleiden. Na een kennismakingsgesprek kunnen we een begeleidingsopdracht aanvragen bij het UWV.

Heb je een vorm van autisme?
Heb jij een Autisme Spectrum Stoornis (ASS)? We helpen je graag bij het vinden en behouden van een baan. Onze specifieke ervaring en deskundigheid maakt dat we weten wat het voor jou betekent en welke invloed het heeft bij het vinden van passend werk. We werken samen met maatschappelijke en psychische hulpverlening, zoals GGz / Autisme Team Noord-Nederland, UMCG, Accare, NVA, MEE en we streven ernaar om ook de sociale omgeving nauw te betrekken bij het re-integratieproces.

Heb je een Ā verstandelijke beperking?
Ook als je een verstandelijke beperking hebt, kunnen wij je deskundige begeleiding bieden in het vinden en behouden van een baan. Net als bij autisme hebben we hier veel ervaring in. We weten wat het hebben van een beperking kan betekenen. Ook bij het vinden van een baan. We werken onder meer in opdracht van uitkeringsinstanties (UWV, gemeenten) en re-integratiebedrijven. Daarnaast hebben we goede contacten met de (Z)MLK-scholen, woon- en werkorganisaties en de maatschappelijke hulpverlening (zoals MEE).